El Grup

Cap de Grup

Luis Vicente Lopez-Llorca
Cap de GrupLuis Vicente Lopez-Llorcalv.lopez@ua.es
Sóc professor de Fitopatologia de la Universitat d'Alacant en el sud-est d'Espanya. He ensenyat en cursos de grau i de postgrau en Botànica, Micologia, Fitopatologia i Biologia Marina. La meva recerca es va dur a terme a Espanya, els Països Baixos, Escòcia (on vaig obtindre el meu doctorat), EUA i Canadà. He treballat en el mode d'acció (molecular, cel·lular i ecològic) i el desenvolupament pràctic de fongs agents de control biològic. He treballat en el comportament de fongs endòfits nematófags i entomopatògens i les seves implicacions en la promoció de biocontrol i creixement de les plantes. El meu grup també ha investigat el paper dels endòfits radiculars en la vegetació natural sota l'estrès i les seves aplicacions. També tenim experiència en patògens i plagues fúngiques de palma i el seu control biològic, així com, en l’ús del quitosà com antifúngic i la seva compatibilitat amb els fongs de biocontrol. El nostre grup ha presentat patents, sobretot en aplicacions biotecnològiques dels fongs en l'agricultura sostenible. Del grup va sorgir també Glen Biotech, fundada en 2010, la primera empresa spin-off de la Universitat d'Alacant, especialitzada en control biològic del morrut roig.

Profesor ayudante doctor

Federico Lopez Moya
DoctorFederico Lopez Moyafederico.lopez@ua.es 
Tinc una llicenciatura en Biologia per la Universitat d'Alacant (2004-2010). Actualment, estic involucrat en un projecte de doctorat sobre el mode d'acció antifúngica del quitosà en Neurosporacrassa i fongs patògens humans. El meu projecte consisteix en la comprensió de la resposta dels fongs front al quitosà. Alguns fongs, com ara N.crassa són sensibles al quitosà mentre que altres fongs com Pochoniachlamydosporia és resistent a aquest compost. Durant el meu doctorat, he passat dos mesos al Laboratori de L. Glass (Berkeley, EUA) per identificar gens relacionats amb l'activitat antifúngica quitosà en N.crassa. També estic avaluant el paper de quitosà en la remodelació de la membrana plasmàtica i el modo d'acció fungicida d'aquest compost en N.crassa.

Estudiantes de doctorado

Marta Suárez Fernández
Estudiants de DoctoratMarta Suárez Fernándezmarta.suarez@ua.es
Sóc graduada en Biotecnologia per la Universitat d'Oviedo (2010-2014) i tinc el màster de Biotecnologia Industrial i Agroalimentària per la Universitat d'Almeria (2014-2015). Durant el meu últim any en el grau vaig estar a l'Ernst-Moritz-Arndt Universität Greifswald, a Alemanya, realitzant un projecte per augmentar la producció d'una molècula antifúngica a partir de Streptomyces. Actualment, estic començant el meu projecte de doctorat, que es basa en la inducció de defenses i producció d'efectors de P. chlamydosporia.
Ana Lozano Soria
Estudiants de DoctoratAna Lozano Soriaanalozanosoria@gmail.com
Sóc...

Cristina Mingot Ureta
Estudiants de DoctoratCristina Mingot Ureta
Soy ...
Ana Belén Jódar Pérez
Estudiants de DoctoratAna Belén Jódar Pérez
Soy ...

Estudiantes de máster

Raquel López Núñez
Estudiantes de másterRaquel López Núñez
Soy ...

Estudiantes del grado en Biología

Ana Aragón Pérez
Estudiantes del grado en BiologíaAna Aragón Pérez
Soy ...
Rocío Tirado Conejo
Estudiantes del grado en BiologíaRocío Tirado Conejo
Soy ...

Estudiantes del grado en Ciencias del Mar

Jorge Martínez Tomás
Estudiantes del grado en Ciencias del MarJorge Martínez Tomás
Soy ...
Miriam Muñoz Martínez
Estudiantes del grado en Ciencias del MarMiriam Muñoz Martínez
Soy ...

Estudiante de intercambio

Shannon Marie Murtagh
Estudiante de intercambioShannon Marie Murtagh
Soy ...

Sobre Mosatros

Benvinguts/des a Fungal Interactions (FI), la seu a Internet del laboratori del  Lluis V. Lopez-Llorca. Esperem que la visita a nostra web us siga profitosa. Nostra recerca esta relacionada amb l’estudi i aprofitament pràctic de les interaccions dels fongs amb altres organismes (especialment plagues i patogens) i amb el quitosà, un biopolimer amb activitat biològica obtingut de residus de l’industria marisquera

Posa´t en Contacte

Laboratori de Fitopatología
Telèfon (+34) 965 90 34 00
Ext. 3381 (Despatx)  Ext. 3280 (Laboratori)
Correu Electronic: informacion@fungalinteractions.org

 

Buscar