El Grup

Luis Vicente Lopez-Llorca

Cap de Grup

Sóc professor de Fitopatologia de la Universitat d'Alacant en el sud-est d'Espanya. He ensenyat en cursos de grau i de postgrau en Botànica, Micologia, Fitopatologia i Biologia Marina. La meva recerca es va dur a terme a Espanya, els Països Baixos, Escòcia (on vaig obtindre el meu doctorat), EUA i Canadà. He treballat en el mode d'acció (molecular, cel·lular i ecològic) i el desenvolupament pràctic de fongs agents de control biològic. He treballat en el comportament de fongs endòfits nematófags i entomopatògens i les seves implicacions en la promoció de biocontrol i creixement de les plantes. El meu grup també ha investigat el paper dels endòfits radiculars en la vegetació natural sota l'estrès i les seves aplicacions. També tenim experiència en patògens i plagues fúngiques de palma i el seu control biològic, així com, en l’ús del quitosà com antifúngic i la seva compatibilitat amb els fongs de biocontrol. El nostre grup ha presentat patents, sobretot en aplicacions biotecnològiques dels fongs en l'agricultura sostenible. Del grup va sorgir també Glen Biotech, fundada en 2010, la primera empresa spin-off de la Universitat d'Alacant, especialitzada en control biològic del morrut roig.

e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Federico Lopez Moya

Federico Lopez Moya

Doctor

Tinc una llicenciatura en Biologia per la Universitat d'Alacant (2004-2010). Actualment, estic involucrat en un projecte de doctorat sobre el mode d'acció antifúngica del quitosà en Neurosporacrassa i fongs patògens humans. El meu projecte consisteix en la comprensió de la resposta dels fongs front al quitosà. Alguns fongs, com ara N.crassa són sensibles al quitosà mentre que altres fongs com Pochoniachlamydosporia és resistent a aquest compost. Durant el meu doctorat, he passat dos mesos al Laboratori de L. Glass (Berkeley, EUA) per identificar gens relacionats amb l'activitat antifúngica quitosà en N.crassa. També estic avaluant el paper de quitosà en la remodelació de la membrana plasmàtica i el modo d'acció fungicida d'aquest compost en N.crassa.

e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Iraís Hernández  Valdivia

Estudiants de Doctorat

Vaig estudiar a Mèxic la llicenciatura de Químic Farmacèutic biòleg a la Universitat Veracruzana, posteriorment vaig obtenir el mestratge en ciència i tecnologia d'aliments per la Universitat de Tamaulipas analitzant l'efecte de recobriment de quitosan sobre la qualitat postcollita de llimona persa. He estat professora a l'Institut Tecnològic Superior de Xalapa des del 2001 i el 2015 vaig obtenir una beca CONACYT-Govern de l'Estat de Veracruz per a la formació de recursos humans d'alt nivell en programes de postgrau de qualitat a l'estranger, de manera que actualment em íntegre al grup del laboratori de Fitopatologia de la Universitat d'Alacant per a obtenir un doctorat treballant en el projecte de l'anàlisi molecular, cel·lular i agronòmic de la compatibilitat entre P. chlamydosporia i quitosan com a control biològic i promotor de creixement del tomàquet.

e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Marta Suárez Fernández

Estudiants de Doctorat

Sóc graduada en Biotecnologia per la Universitat d'Oviedo (2010-2014) i tinc el màster de Biotecnologia Industrial i Agroalimentària per la Universitat d'Almeria (2014-2015). Durant el meu últim any en el grau vaig estar a l'Ernst-Moritz-Arndt Universität Greifswald, a Alemanya, realitzant un projecte per augmentar la producció d'una molècula antifúngica a partir de Streptomyces. Actualment, estic començant el meu projecte de doctorat, que es basa en la inducció de defenses i producció d'efectors de P. chlamydosporia.

e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Sobre Mosatros

Benvinguts/des a Fungal Interactions (FI), la seu a Internet del laboratori del  Lluis V. Lopez-Llorca. Esperem que la visita a nostra web us siga profitosa. Nostra recerca esta relacionada amb l’estudi i aprofitament pràctic de les interaccions dels fongs amb altres organismes (especialment plagues i patogens) i amb el quitosà, un biopolimer amb activitat biològica obtingut de residus de l’industria marisquera

Subscripció a Notícies

Termes i Condicions

Posa´t en Contacte

Laboratori de Fitopatología
Telèfon
Ext. (Despatx)  Ext. (Laboratori)
Correu Electronic: informacion@fungalinteractions.org

 

Buscar